Månedsarkiv: juli 2015

ridelejr dag 2 132

Sommerferie – Hvad med hestene?

Hej allesammen

De fleste af os har sommerferie på mellem 2-6 uger og de fleste af os skal som regel på ferie til et sted hvor man ikke kan have hesten med, bla mig. Det er virkelig fedt at opleve en masse nye ting uden hesten, jeg har selv været i England og oplevet en masse super fede ting. Men selvfølgelig kommer man til at savne hesten og hvad gør man egentlig med den, mens man er væk?

Det er ikke blot godt for en selv med en sommerferie væk fra den hårde træning og det evige arbejde og ansvar, det er nemlig ligeså godt for hesten selv. Hesten arbejder hårdt næsten hver dag hele året rundt og vi tænker egentlig ikke over at ligesom vi, vil hesten også have godt af en pause, fra al den hårde træning og komme på sommergræs og holde fri.

Olivia, min pony, har haft to uger fri efter DM i trec og mens jeg har været i England. Vi har arbejdet hårdt hele året og jeg vil selv mene at når vi synes det er rart med en uge fri fra ridning og alt, vil hesten have ligeså godt af det. Jeg mener ikke at den behøver have to uger fri men en uge er hvad mine heste får mindst en gang hvert halve år. Når vi, ryttere, kommer hjem fra ferie plejer vi som regel  ikke at gå igang med hård træning og jeg bruger meget af min tid i ferien på at ride gode lange ture, for at få noget afveksling, men samtidig også for at hesten får en god kondi og muskelmasse efter hvor lang tid den nu har haft fri.

– Et sidste tip er at få en til at holde øje med hesten mens man er væk, så man ved at hvis der sker noget får man det af vide og man behøver ikke bekymre sig om, hvis hesten er okay eller ej.

ridelejr dag 2 132

Jeg håber i kunne lide dette indlæg, vi ses i det næste :P

 

Tika-universe – Opvarmnings øvelser før ridning

Hej allesammen

Jeg har Lige lagt en video op på youtube (Link nederst) som er lavet i samarbejde med Tika-universe. Dette er vores første video sammen og jeg håber at der kommer langt flere i fremtiden. I dette opslag vil jeg snakke om den nye video hvor jeg viser hvordan jeg forestiller mig at en hest og rytter kunne varme op inden de skal ud og ride.

For og være ærlig brugte jeg min fantasi og slog forskellige ting op på nettet og læste i bøger. Efter jeg havde lavet min opvarmning følte jeg mig mere “klar” fordi jeg havde aktiveret nogle muskler jeg ikke plejer at aktivere inden jeg skal ud og ride. Selv nu et par timer senere, sidder jeg med en smerte i mine lægge fordi jeg ikke har lavet noget motion i to uger. Dette beviser bare at jeg faktisk fik brugt nogle muskler og jeg vil fremover bruge denne opvarmning til mig selv.

Angående øvelserne med Olivia (forsøgs kaninen), følte jeg at det havde en effekt. De gange hvor jeg ikke kunne se om det virkede, lavede hun nogle spjæt eller bakkede væk for at vise at der faktisk skete noget. Jeg vil bruge en del af disse øvelser inden jeg rider i fremtiden for at forebygge skader og gøre Olivia mere smidig. Jeg siger ikke at hvad jeg gør er hvad man skal gøre, men for mig har det virket positivt og jeg håber andre har samme gavn af det som mig.

Jeg håber at i kan lide jeg forklarer og begrunder hvorfor jeg lavede denne video og det er helt klart noget i vil se på bloggen igen! :)

https://www.youtube.com/watch?v=yS6iOaqaHsM

Sommer tips – Ridning

Når det er sommer følger der selvfølgelig både gode og dårlige ting med. Varmen kan være rigtig slem for både en selv og hesten men hvis man følger nogle gode råd og tips kan det negative vende sig til noget positivt.

  • Husk at drikke vand! Det er aldrig sjovt at blive svimmel eller dårlig pga. sommervarmen fordi man ikke har drukket nok vand. Det er meget vigtigt, både for rytteren men ikke mindst hesten at i begge to er velhyrderet. Tip: Tilbyd hesten vand før i tager ud og ride, samtidig kan rytteren tage en flaske vand med til sig selv.
  • Rid enten så tidligt eller sent som overhovedet muligt, der er det nemlig mindre varmt end midt på dagen, og det er ikke sjovt for nogen af jer at have det alt for varmt. Tip: Hvis man rider meget tidligt eller sent kan man være så heldig at se sol op eller sol nedgangen, og det er rigtig flot!
  • Hvis det ikke er muligt at ride enten tidligt eller sent, så hold en masse skridt pauser, helst i skyggen, så det er mest behageligt for jer begge og at i undgår hesten (eller rytteren for den sags skyld) får hedeslag.
  • I løbet af sommeren bliver der høstet marker, som bliver til stubmarker. Derfor kan man i stedet for at lave kondi træning på banen tage en masse galop rundt på stubmarkerne, eller i skoven. Tip: Huske altid at spørge ejeren af marken om det er okay i rider der, så slipper i for en masse ballade.
  • Myggespray. Myg og andre insekter er, desvære, en del af dagligdagen om sommeren og de kan virkelig irerterre vores heste. Derfor er det altid godt at have noget myggespray ved sig så man kan undgå at hesten bliver mest muligt irreterret over det.
  • Det er vigtigt at huske at hestens hove vokser hurtigere om sommeren og lettere bliver tørre og flækker. Så det er vigtigt man husker at få beskåret hovene oftere og evt. fugte hestens hove ved at de bliver skyllet ofte, så man kan undgå heste med flækkede hove og i værste tilfælde at de bliver halt.
  • Heste elsker en tur i skoven og nu når det er sommer og vejret for det meste er til det, så rid en lang tur i skoven, både for at få noget afveksling men lige så meget for at de for noget erfaring af andet end ridebanen. Derudover kan man for det meste ride i skoven på alle tidpunkter i løbet af dagen fordi der som regel er meget skygge derinde.

Jeg håber i Kan bruge nogle af mine tips og tricks og jeg kan hermed fortælle at der en gang hver anden Søndag, vil komme nogle forskellige tips op til alverdens ting. Jeg håber det er noget i vil kunne lide og se frem til :)

amber 648

Afsnit 3 – Landsfinalerne

I denne weekend, 26-28, har vores hold fra Fredemarksgård rideklub været til landsfinalerne i Trec oppe på villhelmsborg. Jeg har derfor en serie på 3 afsnit, en per dag, også tilsidst vil jeg afslutte med et “Behind the scenes, stævne” som er et nyt projekt jeg er gået igang med. Derfor vil dette indlæg være “Afsnit 3″, jeg håber i kan lide dem :)

Søndag var en yderst travl dag. Først red hele holdet med på en tur igennem vilhelmsborgs flotte natur fra kl.7:30-8:30. Oli var desvære lidt voldsom og oppe og køre, så jeg synes ikke det var så sjovt som det helt sikkert kunne have været. Da vi kom tilbage til staldene skulle mig og Oli med det samme videre til forhindringsbanen og gangarts testen, så da vi forlod de andre heste hidsede Oli sig selv helt op og det gjorde jeg blev virkelig nervøs, og havde allermest bare lyst til at opgive og vende om.

Min mor sælger noget nålefrit akupunktur så jeg fik et aeon i nakken, som fjerne stress, og det samme gjorde Oli. Efter 10 sekunder mærkede jeg en tydelig effekt på mig og 20 min senere slappede Oli også helt af, så vi var begge ved at føle os trygge for de næste udfordringer. De andre for holdet kom for et heppe så det var rigtig dejligt.

Forhindrings banen gik over al forventning.

  • Vi startede med at gennemføre en “mølle” som vi fik 4 ud af 10 for. Det var ganske okay, selvom jeg selvfølgelig gerne ville have haft højere, men troede slet ikke Oli ville overleve den.
  • Den næste forhindring var “bakke gennem et hjørne” og det gik okay, hun trådte desvære ud over bommene så vi fik enten 0 eller 1 øvelsen men det var også forståeligt.
  • De næste forhindringer fik jeg bla. 4, 7, 10, 0, 0, 10, 0 og 4 for så det var egentligt okay. Det var meget svært og var selvfølgelig lidt ærgerlig over nogle af de øvelser vi ikke klarede så godt.

Det næste var gangarts testen hvor vi galloperede 100 m, hvor hun ikke stoppede dog var tempoet lidt for højt og da vi skulle skridte tilbage var tempoet lidt for lavt. Men det er noget man kan arbejde med og da vi var helt færdige fik vi en pose godbidder for at have gennemført! :P

Da vi havde pakket sammen og været til præmie overrækkelse, hvor vi blev nummer 5 (dog ud af fem hold, hehe), kørte vi allesammen hjem. Det har været en virkelig hyggeligt weekend og min søster og mig er allerede klar på at vi skal afsted næste år igen! :P

– Håber i kunne lide min “serie”. Der vil komme flere af dem i løbet af året til bla. lange stævner, ridelejr og andre forskellige ting, som jeg håber i vil følge med i! <3

11700890_675458855920317_6170084868725532869_n

 

Afsnit 2 – Landsfinalerne

I denne weekend, 26-28, har vores hold fra Fredemarksgård rideklub været til landsfinalerne i Trec oppe på villhelmsborg. Jeg har derfor en serie på 3 afsnit, en per dag, også tilsidst vil jeg afslutte med et “Behind the scenes, stævne” som er et nyt projekt jeg er gået igang med. Derfor vil dette indlæg være “Afsnit 2″, jeg håber i kan lide dem :)

Lørdagen stod det på orienteringsridt, hvor vi skulle ride 12,2 km på halvanden-to timer. Vi blev sendt afsted kl.11 og red igennem noget af den smukkeste natur jeg nogensinde har set! Jeg var i starten lidt nervøs for hvordan Oli ville klare det hele, men da vi var kommet ordentligt igang slappede hun af og var rigtig sød at have med og gøre. Vi red både ned af stejle skrænter, gennem mudder sumpe, ned i noget vand også var der selvfølgelig en masse gode stier at trave og galopere på. Vi  kom ind på tiden 1 time og 45 min, så vi fik 50 point som var det højeste man kunne få (som man fik hvis man kom indenfor idealtiden).

Bagefter ridtet skyllede vi Oli og Ginny fordi de havde svedt voldsomt meget også fik de græsset i en halv times tid, inden de kom på boks igen, som jeg er sikker på de virkelig nød. Vi havde sliksten med til dem så hvis de følte behov for noget salt og elektrolytter kunne de få det gennem stenen og noget pulver de fik.

Da hestene var fodret og ordnet færdige fik vi grillmad og hyggede med vores hold, mens vi snakkede om forhindrings banen som vi havde gennemgået til fods tidligere. Der var både nemme forhindringer og svære, men uanset hvad ville vi ikke forvente noget af dem fordi at det jo var et nyt sted og de i forvejen var lidt tændte.

Vilhelmsborg havde åbenbart lavet et stort show som vi så. Det var rigtig sjovt men varede længe, så da det sluttede gik vi i seng.

11659382_675458902586979_4637394002884727940_n 11707695_675458885920314_4784010278386466479_n