Sommer tips – Ridning

Når det er sommer følger der selvfølgelig både gode og dårlige ting med. Varmen kan være rigtig slem for både en selv og hesten men hvis man følger nogle gode råd og tips kan det negative vende sig til noget positivt.

  • Husk at drikke vand! Det er aldrig sjovt at blive svimmel eller dårlig pga. sommervarmen fordi man ikke har drukket nok vand. Det er meget vigtigt, både for rytteren men ikke mindst hesten at i begge to er velhyrderet. Tip: Tilbyd hesten vand før i tager ud og ride, samtidig kan rytteren tage en flaske vand med til sig selv.
  • Rid enten så tidligt eller sent som overhovedet muligt, der er det nemlig mindre varmt end midt på dagen, og det er ikke sjovt for nogen af jer at have det alt for varmt. Tip: Hvis man rider meget tidligt eller sent kan man være så heldig at se sol op eller sol nedgangen, og det er rigtig flot!
  • Hvis det ikke er muligt at ride enten tidligt eller sent, så hold en masse skridt pauser, helst i skyggen, så det er mest behageligt for jer begge og at i undgår hesten (eller rytteren for den sags skyld) får hedeslag.
  • I løbet af sommeren bliver der høstet marker, som bliver til stubmarker. Derfor kan man i stedet for at lave kondi træning på banen tage en masse galop rundt på stubmarkerne, eller i skoven. Tip: Huske altid at spørge ejeren af marken om det er okay i rider der, så slipper i for en masse ballade.
  • Myggespray. Myg og andre insekter er, desvære, en del af dagligdagen om sommeren og de kan virkelig irerterre vores heste. Derfor er det altid godt at have noget myggespray ved sig så man kan undgå at hesten bliver mest muligt irreterret over det.
  • Det er vigtigt at huske at hestens hove vokser hurtigere om sommeren og lettere bliver tørre og flækker. Så det er vigtigt man husker at få beskåret hovene oftere og evt. fugte hestens hove ved at de bliver skyllet ofte, så man kan undgå heste med flækkede hove og i værste tilfælde at de bliver halt.
  • Heste elsker en tur i skoven og nu når det er sommer og vejret for det meste er til det, så rid en lang tur i skoven, både for at få noget afveksling men lige så meget for at de for noget erfaring af andet end ridebanen. Derudover kan man for det meste ride i skoven på alle tidpunkter i løbet af dagen fordi der som regel er meget skygge derinde.

Jeg håber i Kan bruge nogle af mine tips og tricks og jeg kan hermed fortælle at der en gang hver anden Søndag, vil komme nogle forskellige tips op til alverdens ting. Jeg håber det er noget i vil kunne lide og se frem til :)

amber 648