ridelejr dag 2 132

Sommerferie – Hvad med hestene?

Hej allesammen

De fleste af os har sommerferie på mellem 2-6 uger og de fleste af os skal som regel på ferie til et sted hvor man ikke kan have hesten med, bla mig. Det er virkelig fedt at opleve en masse nye ting uden hesten, jeg har selv været i England og oplevet en masse super fede ting. Men selvfølgelig kommer man til at savne hesten og hvad gør man egentlig med den, mens man er væk?

Det er ikke blot godt for en selv med en sommerferie væk fra den hårde træning og det evige arbejde og ansvar, det er nemlig ligeså godt for hesten selv. Hesten arbejder hårdt næsten hver dag hele året rundt og vi tænker egentlig ikke over at ligesom vi, vil hesten også have godt af en pause, fra al den hårde træning og komme på sommergræs og holde fri.

Olivia, min pony, har haft to uger fri efter DM i trec og mens jeg har været i England. Vi har arbejdet hårdt hele året og jeg vil selv mene at når vi synes det er rart med en uge fri fra ridning og alt, vil hesten have ligeså godt af det. Jeg mener ikke at den behøver have to uger fri men en uge er hvad mine heste får mindst en gang hvert halve år. Når vi, ryttere, kommer hjem fra ferie plejer vi som regel  ikke at gå igang med hård træning og jeg bruger meget af min tid i ferien på at ride gode lange ture, for at få noget afveksling, men samtidig også for at hesten får en god kondi og muskelmasse efter hvor lang tid den nu har haft fri.

– Et sidste tip er at få en til at holde øje med hesten mens man er væk, så man ved at hvis der sker noget får man det af vide og man behøver ikke bekymre sig om, hvis hesten er okay eller ej.

ridelejr dag 2 132

Jeg håber i kunne lide dette indlæg, vi ses i det næste :P